Aiemmassa kirjoituksessaan Inka viittasi uneen, jonka olin nähnyt ensimmäisenä yönä uudessa kodissamme.

Koska uniini vaikuttavat usein alitajunnasta kumpuavat ajatukset voin kuvitella unen olevan luultavasti sekoitusta yläkerrasta kuuluviin ääniin ja ajatukseen siitä miten usein kyseiset naapurit aikovat pitää juhlia (ei sillä kyllä ole mitään väliä... olen tottunut nukkumaan tärykalvot rikkovassa melussa...), sekä huoneeni uljaaseen tyhjyyteen valjastavan huonekalujen vähäisyyden. Ainoa, jonka olen tällä hetkellä viemässä uuteen asuntoon vanhasta kodistani on sänky, joka sekin olisi uusimisen tarpeessa. Rahaa suurempiin ostoksiin on kuitenkin vasta syyskuussa, tai Barcelonan jälkeen lokakuussa, joten huoneessani tulee kaikumaan mukavasti siihen asti. Taivaalta voisi sataa rahaa kuten Aku Ankan eräässä sarjakuvassa... Mutta toisaalta, silloin inflaatio pahenisi entisestään, eikä ylimääräisestä rahasta olisi hyötyä kenellekään.

Blogissamme ei ole kertaakaan esitelty kunnolla suunnitelmiamme kodin sisustuksesta, joten voisin hieman valaista niistä tässä postauksessa.

Keittiö on tunnetusti kodin sydän, ja meille kahdelle se on intohimo, suorastaan kodin jumaloiduin paikka, jossa kaiken täytyy toimia moitteettomasti ja olla tasapainossa keskenään. Ainakin meidän mielestämme tasapainossa... Inka rakastaa turkoosia, minä pidän turkoosista. Minä rakastan ruskeaa, turkoosi sopii ruskean kanssa yhteen. Vaikea arvata mitkä värit keittiömme valloittaa?

Keittiön ikkunasta avautuu mukava näkymä ulos, ainoana haittana sijainti a- ja b- rapun yhdistävällä käytävällä/tupakkaparvekkeella. Voin kuvitella kuinka me Inkan kanssa istumme siinä samaan aikaan herätessämme aamupalalla viikonloppuisin, katselemme ikkunasta ja juomme teetä/kahvia Inkan taivaansinisistä KoKo-mukeista (tai teemoista, joita en ole vielä saanut). Keittiön pöytä on Inkan vanhemmilta saatu metallijalkainen ikkunan ääreen sijoitettu pöytä, ruskealla pöytäliinalla ja turkoosilla kaitaliinalla päällystetty. Verhot ovat turkoosit tai turkoosin ja valkoisen yhdistelmä ja koska ikkuna sijaitsee syvennyksessä, saisimme siihen ihanat pienet metalliset ämpärit ja kastelukannun (valkoiset tai turkoosit) koristeiksi. Voisimme laittaa niihin kukkia tai yrttejä... :)

Keittiö on suoraan ulko-ovesta tullessa, joten tässä on ehkä ainoa tyhmä asia asuntoa suunnitellessa. Haaveilimme huoneen pituisesta ruskea-sinisestä räsymatosta asunnon nähdessämme... Vaan kun naulakko on laitettu toiseen päähän (?!), joten joutuu kävelemään huoneen toiseen päähän, jotta takin saisi ripustettua... Entäs sateella kun kengät on kurassa? Mihin laitamme kenkätelineen? Onko matto vaivalloista pestä, jaksammeko kantaa kengät. Ääääh...  Noh, ehkä kengille löytyy jokin luonteva paikka... 

Entä oma huoneeni?

Olen tottunut pieniin huoneisiin. Ne on helppo sisustaa, koska tilaa on hyvin vähän. Nyt tilaa onkin sitten poikkeuksellisen paljon ja haaste on täyttää huone niin, ettei se näytä tyhmältä. Rahat siihen? Jaa a, ehkä sitä jossain vaiheessa on... Ystäväni kävi tänään katsomassa uutta kotiani, ja fantasioimme hänen kanssaan huoneeni sisustusta. Verhokiskoja on kaksi, joten useat verhot ei ole ongelma, ajattelin kaitaleverhoja niin, että pohjalle tulisi valkoiset leveämmät ja päälle jotkin kivat kuviolliset, joita voi maun muuttuessa vaihtaa... :)

Pitkässä huoneessa näyttäisi upealta pitkä rivi valkoisia tasoja/hyllyjä/yms. Yksi nurkkaus voisi olla ns. pukeutumisnurkkaus, olisiko sermi hieno? Sinne pukeutumispeili ja hylly kaikille meikki yms tarvikkeille... Leveä sänky, jossa ruskea päiväpeitto, kivat pussilakanat, valkea huopa/torkkupeitto sängyn päähän ja paljon tyynyjä. Sellainen muhkea... :)  Ruskea matto. Katosta roikkuvia lamppuja saa kaksi. Saamme ompelukoneen, joten käyttöä sille on. Tällä hetkellä virkkaan sisustustyynyjä valkoisesta ja hiekan sävyisestä ruskeasta.

Suunnitelmien toteutus vie luultavasti aikaa, koska samalla täytyy ostaa kaikkea elämiseen tarvittavaa kuten ruokaa, vaatteita yms. Mutta hitaasti ja varmasti mennään.... :D

Minulla on valkoista teemaa. Haluan toisen värin rinnalle... Mukit, murokipot ja tulevat olemaan sitä väriä. Isot lautaset ja syvät lautaset ovat valkoisia. Lisäksi pienemmät lautaset ovat mustia Neroja. Hiekka olisi ihana, mutta valmistus on lopetettu. Sininen/turkoosi/taivaansininen on kovin kausiväri. Mustaa neroa löytyy, mutta mustavalkoinen on ahdistavan väritön. Haluan syödä aamiaista pirteistä väreistä. Punainen? Tummempi ruskea? Muumit ovat kivoja, mutta yhtenäinen kokonaisuus olisi myös kiva... Toisaalta myös Taika/Satumetsä on kiva, mutta tuleeko eri astiasarjoja silloin liikaa? :D ÄÄÄÄÄÄÄÄ, päättämätön Minä  iskee jälleen.