Opiskelijaelämä on mahtavaa! Olen itsenäinen ja vapaa! Kukaan ei kysele menoistani ja rajoita tekemisiäni kunhan ne ovat laillisia... Päätän itse mitä suuhuni laitan enkä ole riippuvainen siitä mitä jääkaapista löytyy.

Jääkaapista päästäänkin niihin uuden asunnon negatiivisiin puoliin... Vaikka maksamme opiskelija-asunnoksi hyvin paljon vuokraa, löytyy talosta jatkuvasti puutteita. Vikailmoituksia on tehty jo kolme. Vastausta ei ole tullut yhteenkään.

Eräs hirveimmistä asunnon ominaisuuksista on sen patterien tuottama vähäinen lämpö. Olo on kuin Siperiassa ja joudun pitämään villasukkia, 2 pitkähihaista, paksuimpia housuja ja kääriytymään peittoon että tuntisin oloni edes jotenkin lämpimäksi. Eroa ulkona ja sisällä vallitsevan lämpötilan välillä ei juuri ole. Kiitos Hoas, on miellyttävä opiskella kun aivot ovat jäässä. Inka hankki jo lisäpatterin, itse yritän pärjätä kerroksittain pukeutumalla.

Sana pukeutuminen on kuitenkin hieman vaikea toteuttaa... Rahat kun tuppaavat olemaan kortilla kuten aina. Edelleen korostan että rahaa on käytettävissä pakollisten kulujen jälkeen enemmän kuin ennen, mikä on suuri helpotus... Ajatella jos vieläkin jäisin vaille niitä mitä jo tällä hetkellä saan... Vaikka paljon vielä puuttuu... Kun yksinkertaisten asioiden, kuten vaikkapa laadukkaiden lämpimien kenkien osto siirtyy kuukaudesta toiseen, helpottaisi kovin jos olisi edes vanhat lämpimät kengät tallella... Onhan sellaiset, niissä vain tuppaa olemaan korkoa liikaa ihmiselle, joka kävelee paljon päivittäin.. Onneksi kohta tulee veronpalautukset... Epäonneksi kohta tulee myös yli satasen lasku siitä, että saan osallistua ylioppilaskirjoituksiin... :S

Olemme asuneet kämpässä 3 kuukautta, tehneet kolme vikailmoitusta mm. hajoilevista lukoista, kylmyydestä, suihkun tiivisteistä, ruosteläikistä yms. En todellakaan halua tietää miltä kämppä näyttää kolmannen asukkaan jälkeen...... Noh, kyllä tuolla  selvitään, olen tyytyväinen itsenäiseen elämään, en kämppään... Tai olisin siihenkin tyytyväinen, jos se vain olisi huolellisesti rakennettu...

Tällä hetkellä ruokapöytäkeskustelumme Inkan kanssa käsittelevät pois muuttoa. Vaikka kesään on vielä aikaa, olemme pohtineet kuukautta, jolloin sanomme irti vuokrasopimuksen. Ei ole kiva jättää toista asunnottomaksi, eikä toisaalta ole kiva jos toinen maksaa asunnosta turhaan muiden kulujen lisäksi. Itse katoan vuokrasopimuksen jälkeen ulkomaille, joko jo kesäkuussa (toisaalta, ylppärit on vielä 5.6 joten joutuisin nukkumaan viikon tai puolitoista porukoilla) tai sitten vasta heinäkuussa. Inkalla jatkuu lukio, joten hän etsii uuden asunnon.

Kesäkuussa muuttamista puoltaa toki se, että silloin on täysin palkan varassa, joten 350e vuokra on aika paljon. Sen lisäksi tulee muutkin kulut, ja rahaa tarvitsee ulkomailla alkuun pääsemiseksi paljon. Töitä toki saisi tehtyä paljon, joten voisi säästää rahaa kun vielä voi... Tosin, ulkomailla voisi pyrkiä turistisektorille aluksi, joten kesäkuukaudet helppo käyttää hyväksi... Tjaaa, pitää miettiä asiaa. Vielä on aikaa ja ennen murehtimista nautin täysin siemauksin jääkaappikaksiostamme!